Park en Labyrint beiden geschonken uit liefde voor de stad en haar inwoners

De 8e editie van ‘Liefde voor de Stad’ Eindhoven vond plaats op 15 oktober 2023, in het Philips-de Jongh park. Dit park is 99 jaar geleden geschonken aan de inwoners van de stad. Op speciaal verzoek van de inmiddels overleden Lady Aïda hebben we de liefde voor Eindhoven bij haar labyrint gevierd. Dit labyrint is door Aida nagelaten aan de stad en is in januari 2023 geopend.

Na het welkom door Fancy van de Vorst en een toelichting namens de Stichting Rebelbass foundation over de herkomst van het labyrint, nam Sandra Poelman het stokje over om meer te vertellen over de betekenis van het labyrint voor Aïda en de grote boomstam die was neergelegd.

Boomstam achterlaten, mijmerplek.
Zoals jullie wellicht weten proberen we altijd iets achter te laten op de plek waar we de liefde voor de stad vieren. Met dank aan de Gemeente Eindhoven, Frank Verhagen en Francé van Gils, die speciaal voor deze viering een grote boomstam naast het labyrint hebben laten leggen. Een boom om op te gaan zitten om te mijmeren over wie jij de Liefde wilt verklaren.

Muziek Philips Fruittuin
Ton Maassen begeleide de groep met een Sens of Sounds concert, met klankschalen, gongs en trom zodat we met muzikale begeleiding het labyrint konden lopen. Daarna liepen we samen naar de Philips Fruittuin, waar Carlos Faes en team ons van harte welkom hebben geheten met een drankje en een lekkere borrel plank. Als organisatie hebben we Sandra Poelman speciaal bedankt voor haar grote betrokkenheid en inzet bij dit jaar. Met een kaartje van het boom kunstwerk van de kunstenaar René Daniels en een boomtakje als ‘lijstje’ , hebben we op gepaste wijze hieraan uiting gegeven.

Zelfs de natuur werkte mee, we mochten de dag afsluiten met een prachtige regenboog!

Bezoek voor meer foto’s de site van Liefde voor de stad!